Deze auto’s stonden op de brandende Felicity Ace

Gedoe met of op het water? Dan bel je de Nederlanders. We zijn een beetje de Ghostbusters van de natte zaken. Ons grootste visitekaartje is het feit dat we nog altijd naar werk rijden in plaats van varen, ondanks hoe laag we wonen ten opzichte van het waterpeil. Ook voor de Felicity Ace is een belletje naar Nederland gepleegd. Het Papendrechtse Boskalis mag het brandende vrachtschip gaan bergen.

De Telegraaf meent dat Boskalis hiervoor mogelijk de Alp Guard gaat inzetten. Dat is het schip dat de Ever Given lostrok in het Suez-kanaal. Er is in ieder geval een team experts die kant op gegaan en er ging zwaar blusmaterieel vanuit Spanje richting het brandende schip. Volgens Reuters zou het schip naar de Bahama’s of het dichtstbijzijnde Europese land gesleept worden. Het is niet duidelijk hoe het momenteel staat met de berging.

Oorzaak brand is nog onbekend, wel elektrische auto’s op de Felicity Ace
De oorzaak van de brand op de Felicity Ace is nog niet bekend. Wel meldt Reuters dat er specialistische blusapparatuur nodig is omdat er elektrische auto’s op de Felicity Ace staan. De batterijen van EV’s zijn bijzonder lastig om te blussen. ‘Het schip brandt van de ene kant naar de andere. Alles zo’n vijf meter boven de waterlijn staat in de fik’, meldt de kapitein van het schip aan Reuters. Op nieuwe foto’s die je hoe erg de schade vanbuiten is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.