De werking van een microschakelaar

Een microschakelaar is een klein elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om een stroomkring in of uit te schakelen. Het heeft twee aansluitingen, de ene voor de voeding en de andere voor de stroom die moet worden gestuurd. Als de voeding wordt aangesloten en er stroom door de schakelaar gaat, zal het apparaat in werking treden en de stroomkring openen of sluiten.

Microschakelaars kunnen gebruikt worden in een verscheidenheid aan toepassingen, van simpele bedieningselementen tot complexe industriële systemen.

Een ander woord voor microschakelaar is miniatuur snelschakelaar. Meestal bevat een microschakelaar een plunjer die een korte afstand overbrugt om een contactsequentie te activeren. Deze plunjer moet dan wel ingedrukt worden, voordat deze in werking gaat. Wanneer de actuator is losgelaten, dan kan de schakelaar terugkeren in zijn originele vorm.

Waar wordt een microschakelaar voor gebruikt?

Microschakelaars worden gebruikt in elektrische componenten. De meeste microschakelaars dienen om een overeenkomstige actie te controleren, te begrenzen, te activeren of te detecteren.

Zo kan een microschakelaar gebruikt worden voor:

  • Remvergrendeling
  • Stuurregeling
  • Snelheidsregeling
  • Aanwezigheid van de bestuurder
  • Veiligheidssystemen, zoals het openen en vergrendelen van een deur.

Een microschakelaar kan dus op verschillende manieren gebruikt worden en wordt ook teruggevonden in verschillende apparaten en systemen.

Als een microschakelaar niet meer werkt, dan functioneert de rest ook niet meer. De microschakelaar moet in dit geval vervangen worden, zodat de apparatuur of het systeem blijft werken.

Dan zijn er de verschillende microschakelaars. Aangezien er verschillende toepassingen zijn, zijn er ook verschillende microschakelaars. Om erachter te komen welke je nodig hebt vraag je jezelf het volgende:

Komt het overeen met de elektrische classificaties van de apparatuur?

Zijn de afmetingen en de kracht afgestemd van de inbouwsituatie?

Is het aantal cycli genoeg voor de toepassing?

Leave a Reply

Your email address will not be published.